Valdemars konstnärliga projekt

Ända sedan Valdemar var liten kattunge har han gett uttryck för en frisk kreativitet och uppfinningsrikedom. På senare tid har han visat allt tydligare att han menar allvar med sina konstnärsambitioner. En ny medvetenhet tycks ha infunnit sig – och om de första försöken kunde uppfattas en aning trevande, så förmedlar han nu sitt budskap med betydligt större tyngd och precision.

Valdemar jobbar helst tredimensionellt i spännande organiska material. Med till synes enkla medel skapar han komplexa samtidsskildringar, vid första anblicken lekfulla men inte sällan med en mörk existentiell underton. I sitt senaste alster, ”Genomborrad kiwi”, har han valt en stram och återhållsam linje. Det finns dock exempel på tidigare verk, som ”Massakrerad banan” och ”Tomat i tusen bitar”, där han gått längre och bevisat att han inte väjer för det brutala och skoningslösa.

Det är med stort intresse och lätt förfäran vi följer utvecklingen hos denna lovande unga konstnär.

”Genomborrad kiwi”, 2021. Konstnär: Valdemar.
Valdemar.

4 reaktioner till “Valdemars konstnärliga projekt”

  1. Nä, han är nog inte riktigt redo att ställa ut sina grejer än. 🙂 Dessutom är det lite problem med materialet han väljer, det har en tendens att inte hålla så länge. Fast en fotoutställning med hans olika projekt kunde ju vara något. 😀

   Gilla

 1. Jag får krångel när jag ska svara för att jag måste logga in på wordpress.com vilket jag inte längre har. Crazy och orkar inte reda upp det just nu. Vad jag skrev är Rolig läsning och fantastiskt språk!! Kram Catrine

  Gilla

  1. Hej Catrine och tack!
   Hmm, låter märkligt. Det ska såklart gå att kommentera även utan WordPress.
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: