Nya tag

Det har gått ett tag sedan min senaste uppdatering om förlagskontakterna. Flera förlag har hört av sig med varierande och ibland väldigt intressanta svar. Förlagsbranschen är en synnerligen snårig djungel och svaren jag fått har lärt mig mycket om hur den fungerar. Bland annat har jag insett att många av förlagen i själva verket är en slags hybridvarianter, något som inte alltid framgår på deras hemsidor. Från flera håll har jag fått erbjudanden om att få min bok utgiven i utbyte mot en rejäl pengasumma som jag som författare själv får stå för. Detta tillvägagångssätt ser jag som en farlig utveckling, som på sikt riskerar att leda till att endast de rika får sina böcker publicerade. Själv är jag, efter några års heltidsstudier, fattig som en kyrkråtta och kan omöjligen hosta upp de summor som efterfrågas. 

Ett par förlag har emellertid kommit med värdefulla synpunkter och förslag på hur jag kan förbättra manuset, något som jag tar emot med största tacksamhet. Självklart inser jag att texten kan bli bättre, det kan den alltid, och kanske hade jag trots allt lite för bråttom med att skicka manuset till förlag? Sedan en tid är det i alla fall vad jag ägnar mig åt: jag går igenom texten och arbetar om den.

Det är faktiskt väldigt roligt att ta itu med Alkoholisten & Parasiten på nytt, från grunden. Jag känner att mitt skrivande utvecklas på kursen Kreativt skrivande, jag blir bättre och därför är jag också övertygad om att jag kan åstadkomma omfattande förbättringar med Alkoholisten & Parasiten. Faktum är att det fungerar alldeles utmärkt att ha två litterära projekt igång samtidigt. Diktsamlingen, som har fått arbetsnamnet Det bor en huggsnok under trappan, har lett mig in på ett slingrande poesispår som jag tidigare bara nosat lite lätt på. Nu läser jag poesi med stor behållning och får många nya idéer som jag provar och vidareutvecklar eller förkastar, vilket jag tror har en gynnsam inverkan på allt mitt skrivande. 

Bild från dagens promenad vid Grimsholmen, Falkenberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: