Universeum

Under arbetet med slutredigeringen av Alkoholisten & Parasiten upptäckte jag att det saknades en bild på en haj. Mina texter innehåller en del djurmetaforer och jag illustrerar dem gärna med bilder på djur. Bildarkivet är visserligen stort och innehållsrikt, men ingen av mina gamla hajbilder höll riktigt måttet för ändamålet. Så var fotograferar man enklast en haj lite hastigt och lustigt? På Universeum förstås. Sagt och gjort, det fick bli en tur till Göteborg.

På hemvägen kände jag mig nästan övertygad om att uppdraget hade misslyckats. Det är inte helt lätt att få bra bilder i akvariehallens halvmörker, där folk ideligen ställer sig i vägen och ungarna står och klappar med handflatorna mot glasrutan medan hajarna retsamt svischar förbi. Därför blev jag glatt överraskad när jag kom hem och gick igenom bilderna, och såg att jag har minst fyra-fem bilder som är bra nog för att kunna användas. Härligt! Bara att välja den bästa.

Ingen haj, men däremot en liten vän som bodde på regnskogsavdelningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: