Bokcirkelträff

Igår var jag på första mötet med en nybildad bokcirkel. Vi träffades hemma hos Jessika Lilja i Ängelholm och diskuterade Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead – en historisk roman som handlar om en ung flickas flykt från slaveriet på en bomullsplantage i Georgia. Det var intressant att se hur våra upplevelser av boken liknade varandras. Vi var alla ganska överens om att berättelsen, som är fylld av brutalitet och grymhet, hade vunnit på en mer djupgående gestaltning av karaktärerna. Ingen av oss hade riktigt fått grepp om huvudpersonens tankar och känslor. Vi enades också om att fasansfulla händelser fungerar bäst när det även finns ljusa episoder som kan utgöra kontraster till det mörka, annars känns det bara som en lång rad av hemskheter som avlöser varandra. Roligt att diskutera! Till nästa gång ska vi läsa något helt annat, nämligen deckaren Ur askan i elden av Peter Robinson.

Efteråt gick några av oss ut och käkade på indisk restaurang och pratade om en hel massa andra saker än boken. Mycket trevligt!

Bokcirkelkompisar: Jessika, Joel, Om och Lotta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: