Det brinner i knutarna

Snart är sommarkurserna slut. Jag har en tenta på sex-åtta sidor, en slutuppgift på tre-fem sidor, en diskussionsuppgift inklusive kommentarer till minst två andra, samt ytterligare en mindre uppgift som samtliga ska bli klara till olika deadlines inom en och en halv vecka – nu gäller det att behålla lugnet och jobba på.

En timme om dagen har jag tid att sitta med bokmanuset. Just nu håller jag på och möblerar om bland textstycken och bilder. Det är som att lägga ett stort pussel. Vilken bild passar bäst till vilken text och i vilken ordning ska de placeras? När jag har möblerat klart tänker jag läsa igenom hela texten en sista gång och ändra på allt jag hittar som behöver ändras. Sedan räcker det, jag ska inte överarbeta och vara för mycket perfektionist – går jag i den fällan blir jag aldrig klar. Förlaget kommer säkert att ha synpunkter ändå, oavsett hur mycket jag redigerar i förväg. Det viktigaste är att jag slutför och skickar iväg. Jag har sagt att jag ska bli klar innan sommaren är slut och det kommer jag att bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: