Mitt första nej från förlag

I förra veckan fick jag svar från Bokförlaget Max Ström. Jag hade tidigare mejlat dem en kort beskrivning av mitt manus och frågat om det är någon idé att jag skickar in det, det står nämligen på deras hemsida att de inte ger ut skönlitteratur (de ger ut fotoböcker av hög kvalitet). Jag är inte säker på vilken genre min bok kommer att hamna i. Inte ens min handledare på kursen Kreativt skrivande I visste riktigt, utan trodde att det där med genre löser sig när boken väl kommer till ett förlag. Här är svaret jag fick från Bokförlaget Max Ströms publisher:

Hej Nina.

Tack för ditt mejl.

Det här låter som ett angeläget projekt. Men tyvärr är vi inte rätt förlag för dig, även om du tänker dig fotografier också. Vi skulle helt enkelt inte kunna göra denna bok rättvisa rent försäljningsmässigt. Därför måste jag be att få tacka nej. Lycka till med projektet!

Kalla mig galen, men jag tycker att det låter väldigt positivt! Det är ett nej, men han skriver att min bok låter som ett angeläget projekt. Det tror jag också, jag tror att den ligger helt rätt i tiden. Efter #MeToo har många dörrar öppnats och det har blivit lättare att prata om exempelvis mäns våld mot kvinnor. Åh, vad jag ser fram emot att få skicka ut min bok i världen. Det känns som att det här kan bli riktigt bra. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: